среда, 1. август 2018.

SPREČIMO PROGON PROGNANIH!

SPREČIMO PROGON PROGNANIH!

Osmog dana odbrane izbegličkih porodica u Ustaničkoj 244g, do sada najvećoj i najzahtevnijoj akciji koju sprovodimo, odbranili smo Cvjetkoviće od novog progona. I danas je izvršitelj, uz predstavnika Komesarijata za izbeglice, i policiju mogao samo da ustanovi da je u zgradu nemoguće ući.
 Uprkos velikoj sparini, letargiji koju svako leto nosi;
Uprkos apatiji društva;
Uprkos svemu, tu su od rane zore, kao i prethodne nedelje, nepokolebljivi aktivisti i aktivistkinje, solidarni građani i građanke, bivši radnici i radnice Trudbenika (kojima sredinom avgusta takođe preti izbacivanje na ulicu).
Podsećamo da je Mira Cvjetković u ratu pretrpela ogromnu nesreću - izgubila je svog sina. Za 25 godina nije dobila nikakvu pomoć za smeštaj svoje porodice već živela u neuslovnom prostoru, a sve to vreme se starala o bolesnoj ćerki i unučetu. Prošle i ove godine iz Komesarijata su joj poslali naloge za iseljenje bez da su prethodno pokušali da joj pronađu alternativni smeštaj. Tokom pregovora su obećali da će se podrobnije pozabaviti njenim slučajem, ali se to u prethodnih 8 meseci nije dogodilo. 'Krov nad glavom' zahteva od Komesarijata da se pod hitno pozabavi teškim slučajevima u Ustaničkoj 244g - bez daljeg odlaganja i bez praznih obećanja.
Opuštanja nema, i svaki novi dan donosi nove izazove - sutra branimo Dragana Čolovića iz Krajine, invalida rata.
Pridružite se! 

Нема коментара:

Постави коментар