четвртак, 28. новембар 2019.

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk o naslovnoj strani novog broja


Samo najmračnijim umovima mogle su pasti na pamet gadosti koje se pripisuju redakciji NIN-a zbog naslovne strane novog broja, koji će se sutra pojaviti na kioscima.

Neverovatno je da nikome nije smetala ta Tanjugova fotografija, prvi put objavljena u drugim medijima 27. juna 2017. godine, kada je predsednik Srbije, tada premijer Aleksandar Vučić sa tadašnjim predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom svečano otvorio Osmi međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2017” u Beogradu. A sada svima smeta i NIN optužuju da smo mi stavili predsednika “na nišan”. Niti nam je to bila namera, niti nam je to bio cilj i svi koji znaju kako radimo znaju da to nije tačno. To što je priča o naslovnoj strani otišla na tu, pogrešnu stranu stranu više govori o onima koji nas optužuju za tako nešto nego o nama.

NIN neće prestati da piše o aferi Krušik i prodaji oružja povlašćenim privatnim firmama i o tome kakvu je ulogu u tim poslovima imao Branko Stefanović, otac ministra policije Srbije, kao predstavnik firme GIM, ali nikome u NIN-u nije ni na kraj pameti palo ono za šta nas sada optužuju, dovodeći fotografiju sa naslovne strane u kontekst sa ozbiljnim pretnjama predsedniku Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар