понедељак, 25. јул 2016.

Na pitanje: ko je Dragić Špiljević, odgovor je sledeći: on je čovek koji vara starice!


​Prema kupoprodajnom ugovoru koji je potpisala sa Dragićem Špiljevićem, vlasnikom „Kompasa”, Jelena Petrović je trebalo da dobije dva stana i 100.000 evra u zamenu za plac od sedam ari na kome se nalazi i njena kuća. Umesto toga dobila je menicu bez pokrića, 40.000 evra i nalog od stečajnog upravnika iz Vršca da se iseli, jer njena imovina predstavlja deo stečajne mase „Kompasa” i kao takva biće prodata

Ostati beskućnik pored konforne porodične kuće sa ateljeom, koja se prostire na sedam ari praca u strogom centru grada - u ulici Ilije Kolovića broj 31, bivša Dušana Dugalića, gde ste odrasli i proveli čitav svoj vek, zvuči kao prokletstvo. Tako nešto, međutim, dogodilo se kragujevačkoj akademskoj slikarki Jeleni Petrović, bivšoj profesorki Prve kragujevačke gimnazije i to u osamdesettrećoj godini života, kada više nema vremena za novi početak.

Gospođa Jelena tvrdi da je prevarena od strane čoveka koji je u to vreme slovio za uspešnog kragujevačkog privrednika – Dragića Špiljevića, vlasnika „Kompasa” iz Drenovca, koji je s njom potpisao ugovor, ali ne kao fizičko lice već u ime „Kompasa”. Po tom ugovoru trebalo je da dobije dva stana i 100.000 evra u zamenu za plac i porodičnu kuću na mestu gde bi se gradio novi objekat. Umesto toga dobila je menicu bez pokrića, 40.000 evra iz četiri puta i nalog od stečajnog upravnika iz Vršca da se prinudno iseli. Objašnjeno joj je da se njena imovina ne vodi više na njeno ime u katastru, da je pod hipotekom i predstvlja deo stečajne mase „Kompasa”.
 
Dakle, Špiljević je njenu imovinu preveo na sebe, stavio u zalog a da ona o tome nije informisana, sve dok je stečajni upravnik njegovog preduzeća nije obavestio o namerama da njena imovina ide na prodaju i da je bolje da se sama iseli.

Нема коментара:

Постави коментар