петак, 13. септембар 2019.

Blokada Rektorata - dan prvi



John Murdoch // FACENOOK

Studenti odolevaju na barikadama za svakog od nas. Odlučni su da unutar Rektorata ostanu barem do ponedeljka. Potrebna im je naša podrška i zato pozivaju građane da im se pridruže već od 8 časova izjutra.

Podsećamo da su studenti iz udruženja 1 od 5 miliona danas, na Dan Univerziteta 13. septembar, sa svojim kolegama i profesorima otpočeli blokadu Rektorata Beogradskog univerziteta.
Glavni razlog za blokadu je plagirani doktorat Ministra finansija Siniše Malog i zato je osnovni zahtev studenata i njihovih profesora da Rektorat uputi zvanični zahtev predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i to putem Radio Televizije Srbije, da Malog razreši dužnosti ministra.
Takođe, razlozi su i neodgovorno ponašanje nadležnih, na čelu sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, prema obrazovanju, pad Univerziteta na Šangajskoj listi, remećenje nastavne godine zbog održavanja Univerzijade (najava iseljavanja studenata iz Studentskog grada, pomeranje ispitnih rokova, skraćivanje godine), nedostatak literature i čak nemanje prostorija za održavanje nastave na nekim fakultetima.

Vidimo se već sutra na barikadama
¡No pasarán!

Нема коментара:

Постави коментар