недеља, 18. август 2019.

„NE MORAMO U SVEMU DA SE SLAŽEMO, ALI IMAMO ISTI CILJ“ poruka sa tribine „Kako do pobede- možemo (li) zajedno?!“

U petak 16.08. na brodu Društvenog centra NNK održana je tribina „Kako do pobede- možemo (li) zajedno?!“ na kojoj su predstavnici različitih opozicionih organizacija ukrstili stavove po najvažnijim aktuelnim pitanjima, kao što su pregovori o izbornim uslovima između vlasti i opozicije, najavljeni bojkot izbora, ali i moguće taktike dalje borbe protiv autoritarnog režima.
Na tribini su govorili Jovo Bakić, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Vladimir Gajić, Dobrica Veselinović i Srđan Marković, aktivista pokreta „1 od 5 miliona“, koji je pretučen tokom prošlonedeljnog protesta ispred Predsedništva. Debatu je moderirao novinar Vladimir Milić.
Iako su učesnici izneli različita mišljenja po određenim pitanjima, koje se pre svega tiču strategije i metoda pružanja otpora, sa skupa je poslata jasna poruka da sve demokratske snage u ovom trenutku imaju isti osnovni cilj, a to je oslobođenje Srbije od diktatorske i štetne vlasti. U tom smislu, istaknuta je potreba za zajedničkim radom i koordinisanim akcijama u budućnosti.
Osim toga, lideri opozicionih stranaka i pokreta izrazili su spremnost da se u narednom periodu, kroz okupljanja i tribine u ovakvom formatu, radi na ostvarenju dva cilja, a to su podsticanje otvorenog dijaloga i uključivanje javnosti u donošenje važnih odluka, kao i približavanje stavova i stvaranje zajedničkog fronta za pobedu.
Tribinu su organizovali Društveni centar NNK, pokret „Čuvari vatre“ i udruženje „Novi Optimizam“.
Više o samom događaju možete videti na sledećim linkovima:

Нема коментара:

Постави коментар