уторак, 13. август 2019.

Tribina "Kako do pobede- možemo (li) zajedno?!" 16.08. na brodu Društvenog centra NNK


U petak 16. avgusta će u organizaciji Društvenog centra NNK, pokreta „Čuvari vatre“ i udruženja „Novi Optimizam“ biti održana tribina pod nazivom „Kako do pobede- Možemo (li) zajedno?!“ na kojoj će se razgovarati o tome na koji način doneti ključne političke odluke od kojih zavisi dalja borba protiv autokratske vlasti u Srbiji danas. Tribina će biti održana na brodu Društvenog centra NNK, koji je usidren na keju sa novobeogradske strane, tačno ispod mosta „Gazela“. Okupljanje je zakazano za 19.30 časova, a početak tribine za 20 časova.

Učestvuju:
Jovo Bakić- sociolog, član pokreta „Samoodbrana“
Dragan Đilas- predsednik Stranke slobode i pravde
Zoran Lutovac- predsednik Demokratske stranke
Vladimir Gajić- šef Pravnog saveta Narodne stranke
Srđan Marković- aktivista pokreta „1 od 5 miliona“
Dobrica Veselinović- aktivista pokreta „Ne davimo Beograd“

Moderator:
Vladimir Milić, novinar

Učesnici tribine će dati svoje viđenje aktuelne situacije, a nadamo se i kroz samu debatu doći korak bliže zajedničkim odgovorima na brojna pitanja, među kojima se izdvaja dilema na koji način se suprotstaviti diktatorskom režimu- bojkotom, izlaskom na izbore ili nekom trećom taktikom?  Da li je uopšte realno očekivati demokratizaciju institucija preko noći, pred izbore, i to od strane istih onih koji su apsolutnu moć zasnovali upravo na apsolutnoj kontroli? Sa druge strane, ukoliko se izbori bojkotuju, odnosno ulazi u građansku neposlušnost, kakva su očekivanja? 

Uz očiglednu potrebu da predstavnici najvažnijih opozicionih činilaca odrede svoje pozicije u odnosu na navedene probleme, pokušačemo i da saznamo šta je najmanji zajednički sadržalac eventualne saradnje i zajedničkog nastupa opozicije, koji se čini neophodnim u situaciji kakva je u društvu u ovom trenutku.

Takođe, u svetlu potrebe za širokim okupljanjem u borbi protiv rastuće zloupotrebe vlasti i društvene nepravde, sa ovog mesta ćemo poslati poruku solidarnosti sa svima koji su u ovom trenutku prognani jer drugačije misle i slobodno govore, stvaraju i izveštavaju. Danas nam je potrebna Solidarnost za sve!- aktiviste, slobodne medije, opozicione aktere, umetnike, radnike i sve druge ugrožene borce za slobodu.


Dobrodošli!

Нема коментара:

Постави коментар