понедељак, 8. октобар 2018.

Ispovest pretučenog albanskog mladića: "Drug je došao da se zaposli u ns, obratio sam mu se na albanskom i počeli su da nas mučki udaraju"

Ispovest pretučenog albanskog mladića: "Drug je došao da se zaposli u ns, obratio sam mu se na albanskom i počeli su da nas mučki udaraju"

 Blic pre 19 minuta
"Drug i ja smo krenuli kući, videli smo da je ostao jedan linijski taksi na stanici. Rekao sam mu na albanskom da požuri. To su čula dvojica momaka koji su nam išli u susret i počela mučki da nas udaraju. Zatim su došla još dvojica, trojica", kaže za "Blic" B. G, jedan od dvojica mladića (19)... »

Istraga napada na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu

 RTS pre 19 minuta
RTS: Istraga napada na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu
Dva mladića albanske nacionalnosti napadnuta su u noći između subote i nedelje u Novom Sadu. Policija radi na rasvetljavanju ovog događaja. Predsednik Srbije zatražio da se napadači najoštrije kazne.
Nekoliko osoba je u noći između subote i nedelje napalo dvojicu mladića u Futoškoj ulici u Novom Sadu, nezvanično saznaje RTS. Matica Albanaca Srbije je saopštila da su napadnuti mladići albanske nacionalnosti i da imaju po 19... »

Policija traga za napadačima na dvojicu Albanaca

 N1 Info pre 19 minuta
Policijska uprava u Novom Sadu potvrdila je da su dvojica mladića albanske nacionalnosti napadnuta i povređena u u nedelju u 2.30 ujutro u novosadskoj Futoškoj ulici. Dodaju da intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja.
Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada je saopštila da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti. U saopštenju se dodaje da su dvojicu... »

Beriša: Momci napadnuti samo zato što su govorili albanski

 N1 Info pre 19 minuta
Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, predsednik Unije Albanaca u Srbiji Demo Beriša i zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević su u Urgentnom centru KCV obišli mladića albanske nacionalnosti koji je u ranim jutarnjim satima u nedelju pretučen u Novom Sadu.
"On je van životne opasnosti. Premešten je sa Odeljenja intenzivne nege na Odeljenje poluintenzivne nege. Sada je u stabilnom stanju i moći če da da izjavu policiji", rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo. Mladić albanske... »

Pretučena dva mladića albanske nacionalnosti; Vučić: Napadači da budu pronađeni i drastično kažnjeni

 Večernje novosti pre 42 minuta
Devetnaestogodišnji mladići M.Ć. i B.G, albanske nacionalnosti, teško su povređeni u noći između subote i nedelje nedaleko od Futoške pijace u Novom Sadu
DVOJICA devetnaestogodišnjaka M.Ć, i B.G., teško su povređeni u noći između subote i nedelje nedaleko od Futoške pijace u Novom Sadu. Dvojicu mladića, inače albanske nacionalnosti, napala je grupa, zasada nepoznatih. Mladić Ć.M.... »

Pokrajinska vlada osudila napad na mladiće albanske nacionalnosti; Gojković: Povređeni su u stabilnom stanju

 Blic pre 47 minuta
Pokrajinska vlada najoštrije osuđuje težak incident u kojem su, u noći između subote i nedelje u Novom Sadu, napadnuta dvojica mladića albanske nacionalnosti i istovremeno traži da se počinioci pronađu i kazne u skladu sa zakonom. - Mladić albanske nacionalnosti pretučen u Novom Sadu u noći između... »

Vučić: Tužan sam – idem u Kazahstan, a posetio bih Albance

 B92 pre 47 minuta
B92: Vučić: Tužan sam – idem u Kazahstan, a posetio bih Albance
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao što neće moći da obiđe u novosadskoj bolnici dva mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni.
On je istakao da to ne može da učini sticajem okolnosti, odnosno zbog leta za Kazahstan, gde ide u službenu posetu Vučić je rekao da je čim je dobio informaciju o napadu na njih tražio od policije da taj slučaj urgentno rešĹˇi.... »

Dva Albanca pretučena u Novom Sadu, jedan nije više u životnoj opasnosti

RTV pre 1 sat
RTV: Dva Albanca pretučena u Novom Sadu, jedan nije više u životnoj opasnosti
NOVI SAD/BEOGRAD - Mladić albanske nacionalnosti koji je u noći između subote i nedelјe retučen u Novom Sadu, i koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković, nakon obilaska povređenog mladića u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.
Povređeni mladić albanske nacionalnosti u stabilnom stanju On je dodao da se povređeni mladić nalazi na jedinici poluintenzivne nege , te da se, kako je rekao, očekuje da mladić u narednim danima bude pušten na kućno lečenje.... »

Osude napada na albanske mladiće u Novom Sadu

 B92 pre 1 sat
B92: Osude napada na albanske mladiće u Novom Sadu
PĐľkraŃ�inski zaštitnik građana najoštrije je osudio napad na dva mlada Albanca u Novom Sadu i podržao nadležne organe u njihĐľvĐľm radu na Đľtkrivanju pĐľčinilaca.
Matica Albanaca Srbije saopštila je juče da su dvojica mladića, obojica rođena 1999. godine, pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen. "Sa zabrinutĐľšću smo primili... »

Pastor o napadu na mladiće albanske nacionalnosti: Nadležni državni organi da istraže detalje, pronađu, privedu i kazne odgovorne!

 Kurir pre 1 sat
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor osudio je danas napad na mladiće albanske nacionalnosti, koji se u noći izmedju subote i nedelje dogodio u Novom Sadu. Pastor je u saopštenju pozvao nadležne državne organe da istraže detalje, pronadju, privedu i u skladu sa zakonom kazne odgovorne za... »

Vučić: Napadači na Albance će biti oštro kažnjeni

 Mondo pre 2 sata
Aleksandar Vučić najoštrije je danas osudio napad na dvojicu državljana Srbije albanske nacionalnosti u Novom Sadu. "Svi građani moraju imati jednaku zašttitu", poručio predsednik Srbije.
Foto: Tanjug/Rade Prelić Vučić je zatražio da napadači budu što pre pronađeni i najstrožije kažnjeni. "Dobio sam sada vest o napadu na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. To su srpski državljani. Tražim od MUP da... »

Vučić najoštrije osudio napad na albanske mladiće u Novom Sadu: Lično bih ih posetio da ne letim za Kazahstan! Mi nismo divljaci, napadači da budu pronađeni i najstrože kažnjeni! (kurir TV)

 Kurir pre 3 sata
MLADENOVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, obraćajući se novinarima uživo u Mladenovcu, oštro osudio napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. Nešto kasnije je u Beogradu rekao i da mu je žao što sticajem okolnosti, odnosno zbog leta za Kazahstan, gde ide u... »

Vučić: Posetio bih pretučene Albance, da nemam let za Kazahstan

 Blic pre 3 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je žao što sticajem okolnosti, odnosno zbog leta za Kazahstan, gde ide u službenu posetu, neće moći već danas da lično obiđe u novosadskoj bolnici dva mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni prošle noći. Vučić je rekao da je čim je... »

Predsednik Srbije osudio napad na Albance u Novom Sadu

 Politika pre 3 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad na dvojicu državljana Srbije albanske nacionalnosti u Novom Sadu, i poručio da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu. Vučić je zatražio da napadači budu što pre pronađeni i najstrožije kažnjeni. „Dobio sam sada vest o napadu... »

Gradonačelnik Novog Sada osudio napad na albance Vučević: Ovakvi slučajevi se ne smeju tolerisati!

 Kurir pre 3 sata
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u tom gradu, ocenjujući da je to "nezakonit, nečasan i nemoralan incident" koji treba da bude sankcionisan. "Moram da skrenem pažnju takvim izgrednicima, koji misle da su patriote, ako bez razloga... »

Vučević: Ovo nije Novi Sad kakav poznajemo

 Danas pre 4 sata
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je danas osudio napad na mladiće albanske nacionalnosti koji se dogodio u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu i izrazio nadu da će policija brzo pronaći vinovnike tog incidenta.
„To nije Novi Sad kakav mi poznajemo i to nije Srbija kakvu hoćemo. Ovakve slučajeve ne smemo i nećemo da tolerišemo, i svaki takav incident mora biti primereno sankcionisan. Ovakav čin je nezakonit, nečasan i nemoralan“, rekao... »

Pretučena dva mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu, državni vrh traži odgovornost

 Radio 021 pre 4 sata
Dvojica mladića albanske nacionalnosti G. B. (19) i C. M. (19) pretučena su u noći između subote i nedelje, a jedan od njih je u životnoj opasnosti.
Kako je za 021 potvrđeno u Kliničkom centru, C. M. je primljen je sa teškim telesnim povredama, najteža je povreda glave, operisan je i smešten je u šok sobu Urgentnog centra. On je u teškom opštem stanju, još uvek bez svesti, a... »

LSV osudio napade na mladiće albanske nacionalnosti

 Danas pre 4 sata
Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje fizički napad na dve osobe albanske nacionalnosti u Novom Sadu, saopštila je danas ta stranka.
Matica Albanaca Srbije saopštila je da su dva mladića pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace, kao i da je jedan od njih životno ugrožen, piše u saopštenju. Iz Matice je saopšteno da je mogući povod napada na... »

Vučić: Pronaći napadače na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu

Slobodna Evropa pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da hitno pronađu napadače na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu i da budu "najdrastičnije kažnjeni". "Svi naši građani moraju da imaju jednaku pravnu zaštitu. Mi nismo divljaci, ovo je... »

Vučić: Nismo divljaci, naći i kazniti napadače na Albance

 B92 pre 5 sati
B92: Vučić: Nismo divljaci, naći i kazniti napadače na Albance
Mladenovac -- Vučić zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronađu napadače na dvojicu Albanaca u Novom Sadu i da budu "najdrastičnije kažnjeni".
"Tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronađu ljude koji su napadači na tu dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku pravnu zaštitu. Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada... »

Dva albanska mladića pretučena u Novom Sadu

 Vesti online pre 5 sati
Dva mladića albanske nacionalnosti pretučeni su u noći između subote i nedelje u Novom Sadu, a Blic saznaje da su obojica zadobili teške telesne povrede, a jednom je ugrožen i život.
- Ć. M. ima teške telesne povrede u vidu preloma glave i izliva krvi u mozak. On je operisan i smešten je u šok sobu Urgentnog centra. Teškog je opšteg stanja i sprovode se mere intenzivne terapije kako bi mu se spasao život -... »

Dva albanska mladića pretučena u Novom Sadu

 Dnevnik pre 5 sati
NOVI SAD: Dva mladića albanske nacionalnosti pretučeni su u noći između subote i nedelje u Novom Sadu, a “Blic“ saznaje da su obojica zadobili teške telesne povrede, a jednom je ugrožen život.
Ć. M. ima teške telesne povrede u vidu preloma glave i izliva krvi u mozak. On je operisan i smešten je u šok sobu Urgentnog centra. Teškog je opšteg stanja i sprovode se mere intenzivne terapije kako bi mu se spasao život,... »

Napad u Novom Sadu: Albanski tinejdžeri pretučeni u Futoškoj ulici, jedan se bori za život

 Kurir pre 6 sati
Devetnaestogodišnji mladići G. B. i Ć. M. albanske nacionalnosti zverski su pretučeni u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu. Kako saznaje ‘’Blic’’ obijica su zadobili teške telesne povrede, a jednom od njih je ugrožen život. - Ć. M. ima teške telesne povrede u vidu preloma... »

Albanski tinejdžeri zverski pretučeni u Novom Sadu, jednom se lekari bore za život

 Blic pre 6 sati
Devetnaestogodišnji mladići G. B. i Ć. M. albanske nacionalnosti zverski su pretučeni u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu. Kako saznaje "Blic" obijica su zadobili teške telesne povrede, a jednom od njih je ugrožen život. - Ć. M. ima teške telesne povrede u vidu preloma... »

Dva Albanca pretučena u Novom Sadu, jedan životno ugrožen

 Danas pre 17 sati
Dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu tokom noći između subote i nedelje, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti.
Futoškoj ulici, na taksi stanici ispred Ruleta „Gaja“, dva mladića albanske nacionalnosti G.B. i Č.M, obojica 1999. godište, napala je „za sada nepoznata grupe od četiri osobe, bez ikakvog vidljivog povoda, sem što su međusobno... »

Нема коментара:

Постави коментар