среда, 26. децембар 2018.

I KUPAC I PRODAVAC TUĐEG STANA



Stan Zvezdane Branković je prodat danas, a kupac je Miroslav Radojković Hela, isti čovek koji je Zvezdani iza leđa pokrenuo postupak, navodno za naplatu duga od investitora Hadži-Stančić Branislava. Iznos duga po kome se vrši naplata na stambenoj imovini je oko 5000 evra, a sud je nekoliko puta ignorisao prigovore Z.B. da:
a) dug može da se naplati iz druge imovine investitora i da je naplata nesrazmerna
b) ona ima dokaze o vlasništvu i želi da ih sud razmotri, kao i da uvaži da ona nije treće lice, već stranka koja polaže pravo vlasništva
I danas je na suđenju bila treće lice, pored svih podnesaka i prigovora. Poveriocu je u međuvremenu dug od 5000 evra postao nevažan te je danas iz svog džepa dao još 2 miliona dinara da otkupi stan od 70 m2 u samom centru Požarevca (Lenjinova 7A). Još 3 porodice u istoj zgradi imaju problem sa istim čovekom i takođe mogu ostati bez stanova koje su pošteno platili i ulagali u njih. Za sve to vreme, tužilaštvo ne pokreće postupak (iako je krivična prijava predata) dok policija kaže da ne može ništa dok javni tužilac ne donese odluku.
Loša zakonska rešenja, selektivna i uska primena relevantnih prava, kao i neadekvatno informisanje što suda što stranaka zainteresovanih za slučaj, dovele su do toga da zbog jednog čoveka deset drugih ljudi iz četiri porodice trpe užasan stres. Nepravda ubija, a u Srbiji su sistemske nepravde po pitanju stanovanja poprimile užasne razmere. Ne okrećite glavu kada u neposrednom okruženju uočite slične nepravde jer se sve ovo i vama jednoga dana može desiti. Lek za nepravdu je jedino - međusobna ispomoć.

Нема коментара:

Постави коментар