петак, 18. октобар 2019.

Indeks: Penava divlja u Vukovaru, bacio ćirilični statut, pa pretio Srbima

B92 pre 1 sat

Vukovar -- Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na sednici Gradskog veća poručio da se nisu stekli uslovi za veća prava Srba u Vukovaru. Nakon odluke Veća da se nisu stekli uslovi za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru, on napravio je incident… »

Umjesto na pločama u Vukovaru, gradonačelnik ćirilicu bacio na pod

Slobodna Evropa pre 1 sat
HDZ-ova (Hrvatska demokratska zajecnica) većina u Gradskom vijeću Vukovara odbila je proširiti prava srpske manjine u gradu tako da se omogući postavljanje dvojezičnih ploča na javne institucije i dvojezičnih naziva ulica. Gradonačelnik Ivan… »

Linta: Gradonačelnik Vukovara po ko zna koji put duboko uvredio Srbe!

Vesti online pre 1 sat
Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je kao fašističko ponašanje gradonačelnika Vukovara Ivan Penava na današnjoj sednici Gradskog veća i kao još jedan otvoren i organizovan poziv na progon… »

Incident u vukovaru: Statut napisan na ćirlici gradonačelnik bacio na pod; Vređao poslanike SDSS "vaši uzori su četničke…

Večernje novosti pre 2 sata
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bacio je na pod statut grada napisan na ćirilici, uz vređanje poslanika SDSS. ZAGREB-OD STALNOG DOPISNIKA GRADONAČELNIK Vukovara Ivan Penava bacio je na pod statut grada napisan na ćirilici, uz vređanje poslanika… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod statut na ćirilici

RTS pre 3 sata
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, napravio je incident na sednici Gradskog vijeća kada je na pod bacio predlog gradskog statuta na ćirilici. SDSS ocenjuje da je propuštena prilika za dijalog. Predsednik hrvatskog Ustavnog suda Miroslav Šeparović… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod Statut grada napisan ćirilicom

Al Jazeera pre 2 sata
Vijećnik srpske manjine Srđan Kolar poklonio je gradonačelniku Ivanu Penavi Statut grada ispisan ćiriličnim pismom, a on je statut bacio na pod. Predsjednik hrvatskog Ustavnog suda Miroslav Šeparović u petak je, nakon odluke vukovarskog Gradskog… »

U Vukovaru nema uslova za ravnopravnu upotrebu ćirilice, incident na sednici Gradskog veća

Novi magazin pre 4 sata
Gradsko veće Vukovara donelo je danas zaključak ;da se nisu stekli uslovi za ravnopravnu upotrebu ćiriličnog pisma, a sednicu je obeležio incident kada je gradonačelnik Ivan Penava bacio na pod statut grada napisan na ćirilici koji mu je uručio… »

Gradonačelnik Penava objavio rat Srbima!

Alo pre 5 sati
Predstavnik Srba pokušao da smiri situaciju. * Ivan Penava je gradonačelnik Vukovara * On je statut grada Vukovara napisanog na ćirilici bacio na pod * To je izazvalo oduševljenje na sednici Gradskog veća Jedna od tačaka dnevnog reda današnje… »

Drama u Vukovaru: Gradonačelnik bacio statut grada na ćirilici na pod

Sputnik pre 7 sati
Jedna od tačaka dnevnog reda današnje sednice vukovarskog Gradskog veća je i donošenje predloga zaključka o dostignutom stepenu razumevanja, solidarnosti i dijaloga među građanima Grada Vukovara. Sednica koja je napeta od samog početka pretvorila… »

Novi incident gradonačelnika Vukovara: Penava bacio na pod statut grada na ćirilici, pa potom izvređao Srbe!

Pravda pre 7 sati
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu se stekli… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod statut na ćirilici, nazvao ga uvredom

Vesti online pre 6 sati
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća, kada je na pod bacio predlog statuta Grada Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, posle odluke Veća da se nisu stekli uslovi za… »

Penava i bukvalno gazi ćirilicu Gradonačelnik Vukovara bacio dokument na srpskom pismu, a zatim napao srpske odbornike: Ovo…

Kurir pre 6 sati
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu se stekli… »

Incident u Vukovaru: Gradonačelnik bacio Statut na ćirilici na pod

N1 Info pre 6 sati
Na sednici gradskog parlamenta u Vukovaru odbornik SDSS Srđan Kolar dao je gradonačelniku Ivanu Penavi Statut Grada na ćirilici, uz poruku na latinici "Da se bolje razumemo". Penava je statut bacio na pod. Izvor: N1 "Da se bolje razumemo" je… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod statut na ćirilici, nazvao ga uvredom

RTV pre 7 sati
VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici. Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod predlog statuta na ćirilici

Politika pre 7 sati
Zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković ocenio da je sednica gradskog veća organizovana kao „suđenje srpskoj zajednici, pripadnicima srpske nacionalne manjine u Vukovaru, ali i u celoj Hrvatskoj”. Vukovar - Gradonačelnik Vukovara Ivan… »

Нема коментара:

Постави коментар